Nieuws

Bpf Foodservice in de Top 10

Ons fonds staat in de top 10 van pensioenfondsen met de laagste kosten voor vermogensbeheer kosten én een goed rendement. Gemeten over 10 jaar.

Dat meldt vakblad Pensioen Pro. Bekijk de top 10.

Vergelijking tussen pensioenfondsen

Mensen denken vaak dat je alleen goed rendement (= winst met beleggen) kunt behalen als je veel kosten maakt. Dat is dus niet altijd het geval. De onderzoekers hebben het rendement van de fondsen met de laagste kosten is vergeleken met het rendement van de fondsen met de hoogste vermogensbeheer kosten. Het resultaat is opvallend. Pensioen Pro meldt: ‘De vijftien hoogste en vijftien laagste kostenniveaus voor vermogensbeheer leveren gemiddeld over tien jaar een vergelijkbaar en zeer respectabel netto rendement op tussen 7 a 8%’.

Uitkomsten

Om precies te zijn:

  • In de top 15 hoogste vermogensbeheer kosten, staan 4 fondsen met een rendement van meer dan 8%.
  • In de top 15 laagste vermogensbeheerkosten, staan maar liefst 9 fondsen met een rendement van meer dan 8%

Pensioen Pro zegt verder: ‘Het gaat hier om een kleine steekproef, maar de suggestie is intrigerend: wie meer betaalt, lijkt slechter af.’

Mooi resultaat voor onze deelnemers

Ons fonds springt er goed uit. Wij hebben heeft over die tien jaar dus met lage kosten een rendement van 8,24% gerealiseerd.
Dat is een mooi resultaat voor onze deelnemers en daar zijn we erg trots op. Voor onze deelnemers ! Want: hoe beter het rendement, des te meer geld hebben we voor de pensioenen bereikt.

Meer weten?

Bekijk hier de uitslag in de PensioenPro. Lees meer over ons beleggingsbeleid op deze website.

Bron: PensioenPro Insights