Nieuws

Onze dekkingsgraad daalt door actuele marktomstandigheden

Het coronavirus is wereldwijd het middelpunt van de aandacht. Dit heeft ook invloed op pensioenfondsen in het algemeen en op ons fonds in het bijzonder.

De onzekerheid over hoeveel mensen er ziek gaan worden, zorgt ervoor de beleggers zich zorgen maken. Dat is niet goed voor de waarde van onze beleggingen. Bedrijven gaan op slot, de vraag naar sommige producten neemt af. Gevolg: de economie stagneert. Ook dat is niet goed voor de waarde van onze beleggingen.

Impact op financiële positie

Met name onze aandelen zijn in februari veel minder waard geworden. De onrust heeft ook invloed op de rente. Doordat beleggers vluchten naar veilige havens, daalt de rente nog verder.

Dit is slecht nieuws voor de financiële situatie van pensioenfondsen. Het vermogen daalt door de tegenvallende beleggingen. Daarnaast heeft ook de lage rente een negatieve invloed op de financiële situatie. Hierdoor moet er meer geld opzij worden gezet om in de toekomst alle pensioenen te kunnen betalen.

Hoe zit het bij ons?

In januari hadden we hier al last van. Ook februari is voor onze financiële positie geen goede maand. Dat is te zien aan de dekkingsgraad

Wat doet ons fonds?

We volgen nauwgezet de actualiteit en we zullen alle maatregelen nemen die voor het fonds en voor de deelnemers belangrijk zijn.

Effect op uw pensioen

Ontvangt u van ons fonds een pensioen? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Wij zorgen ervoor dat de betalingen van uw pensioen gewoon doorgaan. Over de effecten op de lange termijn kunnen wij nu nog niets zeggen. We houden u op de hoogte.