Nieuws

Dekkingsgraad gestegen in juni

Onze financiële positie is de afgelopen maand verbeterd. De actuele dekkingsgraad ging iets omhoog. Ook de beleidsdekkingsgraad steeg.

Hoe staan we ervoor?

De stand per 30 juni 2021:

  • De actuele dekkingsgraad steeg in juni van 110,2% naar 111,4%.
  • De gemiddelde dekkingsgraad over de afgelopen 12 maanden, de beleidsdekkingsgraad, steeg van 104,0% naar 105,0%.

Hoe hoger onze beleidsdekkingsgraad, hoe financieel gezonder ons fonds is. Bij 100% hebben wij precies genoeg om nu en in de toekomst aan alle verplichtingen te voldoen.

Waarom stegen de dekkingsgraden in juni?

De rente ging omlaag, maar ons vermogen groeide

In juni daalde de rente. Ons fonds heeft dan meer geld nodig om (in de toekomst) alle pensioenen te kunnen betalen. Dat is geen goed nieuws voor onze financiële positie. Wel stonden daar positieve beleggingsopbrengsten tegenover. Hierdoor groeide ons vermogen voldoende om te zorgen voor een stijging van de actuele dekkingsgraad.

Coronadip langzaam uit beleidsdekkingsgraad

De beleidsdekkingsgraad is het gemiddelde van de laatste 12 actuele dekkingsgraden. Onze financiële positie ging aan het begin van de coronacrisis in het voorjaar van 2020 snel achteruit. Inmiddels verdwijnt die ‘dip’ van vorig jaar langzaam uit het gemiddelde van de afgelopen 12 maanden. Dat is positief voor onze beleidsdekkingsgraad.

Meer informatie

Bekijk de ontwikkelingen van onze financiële situatie in deze grafiek. Hier leest u ook meer achtergrondinformatie en uitleg over onze financiële positie en onze dekkingsgraden.

Bron: Bestuur