Nieuws

Hebt u bij ons kort pensioen opgebouwd?

Hebt u in het verleden kort bij ons fonds pensioen opgebouwd? Dan is de kans groot dat u een ‘klein pensioen’ hebt. Dat is een pensioen van minder dan zo’n € 500 bruto per jaar. Pensioenfondsen dragen deze kleine pensioenen automatisch over als u van baan verandert. Ook ons fonds start daar nu mee

Geldt dit voor u?

Log in op de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers. Daar ziet u hoeveel pensioen er voor u is. Is het bedrag lager dan € 503,24 bruto per jaar? Dan gelden voor u één van de twee onderstaande situaties:

1. Bouwt u nu via uw werk pensioen op bij een pensioenfonds of verzekeraar?

Dan dragen wij dit pensioen over aan het fonds of de verzekeraar waar u nu pensioen opbouwt. U krijgt van ons bericht in augustus of september 2021. Wij vertellen u hoeveel we overdragen en aan welke organisatie. Van uw huidige pensioenfonds of verzekeraar ontvangt u ook bericht als ze het pensioen ontvangen hebben.

2. Bouwt u geen pensioen (meer) op via uw werk?

Dan blijft uw pensioen gewoon bij ons staan. U bent dat niet kwijt. We proberen het later nog eens. Wij nemen contact met u op zes maanden voordat uw pensioen ingaat. Het kan zijn dat wij u aanbieden om het bedrag dan in één keer uit te betalen.

Groter pensioen overdragen?

U kunt ook een groter pensioen meenemen naar uw nieuwe fonds. Dat gaat niet automatisch. Dat moet u zelf aanvragen bij uw nieuwe pensioenfonds.

Meer informatie

Op deze website leest u meer over uw pensioen als u uit dienst gaat. Hebt u hierover vragen? Neem contact op. Wij helpen u graag.