Nieuws

Waardeoverdracht pensioen tijdelijk niet mogelijk

De beleidsdekkingsgraad ligt onder de 100%. (Lees hier wat dit betekent). Daarom kunnen wij niet meewerken aan de waardeoverdracht van pensioenen van mensen die een nieuwe baan hebben.

Wat is waardeoverdracht?

Als u van baan verandert, is het verstandig om te checken of er niets verandert aan uw pensioen:

  • Blijft u in onze branche werken? Dan blijft u bij ons pensioen opbouwen en hoeft u niets te doen.
  • Gaat u naar een nieuwe werkgever buiten onze branche? Dan kan het zijn dat u bij een ander pensioenfonds (of een verzekeraar) pensioen gaat opbouwen. Dat u ergens anders pensioen gaat opbouwen, gaat automatisch. Maar u kunt zelf kiezen: wat doet u met het pensioen dat u achterlaat?

Pensioen meenemen of laten staan?

U hebt op dat moment twee keuzes:

  • U kunt uw opgebouwde pensioen laten staan bij ons fonds. U krijgt dan straks pensioen van ons fonds en uw nieuwe pensioenfonds of verzekeraar.
  • U kunt uw pensioen meenemen naar uw nieuwe pensioenfonds. Dit heet waardeoverdracht.

Tijdelijk niet mogelijk

Waardeoverdrachten mogen alleen worden uitgevoerd als de beleidsdekkingsgraden van het nieuwe en het oude fonds boven de 100% liggen. Dat is nu niet meer het geval. Waardeoverdrachten van en naar ons fonds worden daarom tijdelijk niet meer uitgevoerd.

Wat kunt u doen?

  • Bent u uit dienst en wilt u uw pensioen overdragen naar uw nieuwe pensioenfonds of verzekeraar? Dan kunt u dit gewoon aanvragen. De aanvraag dient u in bij uw nieuwe pensioenfonds. Uw verzoek wordt in behandeling genomen als de beleidsdekkingsgraad weer boven de 100% ligt.
  • Bent u nieuw in dienst en wilt u uw pensioen meenemen naar ons fonds? Dan kunt u het verzoek bij ons fonds indienen via het formulier in Mijn Pensioencijfers.
  • Bent u nieuw in dienst en hebt u al een verzoek ingediend? Dan hoeft u niets te doen. Uw verzoek wordt automatisch in behandeling genomen als de beleidsdekkingsgraad van ons fonds weer boven de 100% ligt.
  • Bent u nieuw in dienst, hebt u een verzoek ingediend én hebt u een offerte van ons ontvangen? Dan gaat uw waardeoverdracht nog gewoon door als u binnen de termijn uw akkoord doorgeeft.

Meer informatie

Hoe het meenemen van uw pensioen in zijn werk gaat, kunt u op deze website nalezen. Hebt u vragen? Neem contact op. Wij helpen u graag!