Nieuws

In augustus iets betere financiële positie

Onze financiële positie is in augustus iets verbeterd. De rente steeg en ons vermogen nam toe. Dat is allebei goed nieuws voor onze financiële positie.

Dit waren onze dekkingsgraden op 31 augustus 2020:

  • De actuele dekkingsgraad steeg van 98,7% naar 100,5%
  • De gemiddelde dekkingsgraad over de afgelopen 12 maanden, de beleidsdekkingsgraad, steeg van 100,4% naar 100,5%.

De dekkingsgraden zijn te laag. Ons fonds is financieel gezond bij een beleidsdekkingsgraad van 112,7%. Dat betekent dat er voor elke €100 die wij (in de toekomst) aan pensioen moeten uitkeren, nu €112,70 aan vermogen aanwezig zou moeten zijn.

Wat betekent dit voor uw pensioen?

Op dit moment verandert er niets aan uw pensioen. Gepensioneerden krijgen hun pensioen gewoon uitgekeerd. Aan de opgebouwde pensioenen verandert er ook niets.
Aan het einde van het jaar maken we de balans op. Het is nu niet te zeggen hoe we er dan financieel voor staan. Bij de onderhandelingen over het Pensioenakkoord heeft minister Koolmees gezegd dat fondsen hun pensioenen niet hoeven te verlagen als de actuele dekkingsgraad eind 2020 boven de 90% ligt. Dat is nu bij ons het geval.

Meer informatie

Bekijk de ontwikkelingen van onze financiële situatie in deze grafiek. Hier leest u ook meer achtergrondinformatie en uitleg over onze financiële positie en onze dekkingsgraden.

Bron: Bestuur