Nieuws

Uit dienst en staat uw pensioen nog bij ons?

Bent u uit dienst? En neemt u uw pensioen van ons fonds niet mee? Dan blijft uw opgebouwde pensioen bij ons staan. Wij beheren dat voor u en betalen het aan u uit als u straks met pensioen gaat. Hiervan sturen wij u een Uniform Pensioenoverzicht. Dit jaar krijgt u dat voor het laatst per post toegestuurd. Geef ons uw e-mailadres door of laat weten dat u alles op papier met post wilt blijven ontvangen.

Elk jaar stellen wij een Uniform Pensioenoverzicht (UPO) samen. Dat pensioenoverzicht staat online klaar. Eens in de vijf jaar sturen wij dit overzicht aan oud-werknemers per post toe. Dit jaar doen wij dat voor de laatste keer. Over 5 jaar krijgt u dus geen UPO meer per post. U krijgt dan een e-mailbericht dat het UPO voor u gereed staat in de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers.

Uw e-mailadres

Om u te bereiken hebben wij uw e-mailadres nodig. Als u voor de eerste keer inlogt op Mijn Pensioencijfers krijgt u automatisch de vraag om uw e-mailadres door te geven. Onder het kopje ‘Mijn gegevens’ ziet u uw e-mailadres. Daar kunt u het in de toekomst ook wijzigen. Wij laten u voortaan per e-mail weten als er (persoonlijke) pensioeninformatie voor u klaar staat. Dit kunt u downloaden en eventueel printen. Op onze website leest u hoe wij omgaan met digitale communicatie.

Toch liever uw persoonlijke pensioeninformatie op papier?

  1. Dat kan. Geef dit aan ons door. Dat kan op twee manieren:
    Geef uw voorkeur aan in Mijn Pensioencijfers onder het kopje ‘Mijn gegevens/Persoonlijke pensioeninformatie’. Dan krijgt u uw persoonlijke pensioeninformatie voortaan per post toegestuurd, of;
  2. Stuur een ondertekende brief met uw naam en klantnummer naar Bpf Foodservice, Postbus 4471, 6401 CZ Heerlen.

Uw documenten online beschikbaar in Mijn Pensioencijfers

Uw UPO wordt jaarlijks gepubliceerd in Mijn Pensioencijfers. Maar ook andere persoonlijke pensioeninformatie staat online voor u klaar. Alle documenten hebt u dus altijd veilig bij elkaar. U kunt ze ook downloaden, printen of opslaan op uw eigen pc.

Online pensioenzaken regelen

Net als bankzaken, kunt u ook pensioenzaken online regelen. In Mijn Pensioencijfers kunt u wijzigingen aan ons doorgeven. Verder zijn er online tools voor meer overzicht en inzicht in uw pensioen:

  • Pensioenschets
    Wilt u weten of u straks genoeg pensioen hebt? Maak een overzicht van uw toekomstige huishoudboekje met de Pensioenschets.
  • Pensioenplanner
    U hebt keuzes om uw pensioen op maat te maken als uw pensioen ingaat. Deze hebben gevolgen voor de hoogte van uw pensioen. In de Pensioenplanner kunt u deze keuzes eenvoudig narekenen.

Vragen?

Lees op onze website de veelgestelde vragen over Mijn Pensioencijfers, over uw UPO of over de Pensioenplanner. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.