Nieuws

Wat als u overlijdt (door corona)?

Als u overlijdt, krijgt uw partner een uitkering van ons. Dat is het partnerpensioen. Uw partner krijgt dit vanaf uw overlijden zolang hij of zij leeft. Dit geldt óók als u door het coronavirus overlijdt.

Er zijn een paar aandachtspunten. Die zetten we graag voor u op een rij.

Waar moet u op letten?

 • Woont u samen? Of bent u in het buitenland getrouwd?
  Meld dan uw partner bij ons aan via Mijn Pensioencijfers. Dit doet u bij Direct regelen. Ter controle kunt u Mijn Pensioencijfers uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) downloaden of de naam van uw partner op het overzicht staat. Lees op onze website de veelgestelde vragen over de persoonlijke gegevens op uw UPO.

 • Stopt u met samenwonen? (Of gaat u in het buitenland scheiden?)
  Vergeet dan niet om uw partner bij ons af te melden. Een deel van het partnerpensioen gaat naar uw ex-partner. Het gaat om het partnerpensioen dat u tot dat moment hebt opgebouwd. Uw eventuele nieuwe partner krijgt dan minder partnerpensioen. Lees hier hoe het zit met uw pensioen en einde samenwonen.

 • Bent u gescheiden?
  Dan is standaard een deel van het partnerpensioen voor uw ex-partner. Het gaat om het partnerpensioen dat u tot uw scheiding hebt opgebouwd. Uw eventuele nieuwe partner krijgt dan minder partnerpensioen. Lees hier hoe het zit met pensioen en scheiden.

 • Bent u (vaak) van baan gewisseld?
  Dan kan het zijn dat er minder partnerpensioen is. U krijgt niet altijd automatisch partnerpensioen mee als u van baan wisselt. Dat verschilt per pensioenregeling. Check uw pensioen op www.mijnpensioenoverzicht.nl en kijk hoeveel uw partner krijgt.

 • Hebt u een tijd geen pensioen opgebouwd?
  Dan hebt u niet alleen een pensioengat in het pensioen voor uzelf, maar ook in het partnerpensioen. Ga na op www.mijnpensioenoverzicht.nl hoeveel u en uw partner krijgen.

Ook voor de kinderen

Behalve partnerpensioen is er (onder voorwaarden) ook een uitkering geregeld voor (studerende) kinderen. Daarover leest u hier meer.

Meer weten?

Log in op de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers. Daar ziet u wat er geregeld is voor u en uw eventuele nabestaanden. Hebt u meerdere werkgevers gehad? Dan kunt u ook inloggen op www.mijnpensioenoverzicht.nl voor een totaaloverzicht van uw opgebouwde pensioen en AOW.

Komt u er niet uit? Bel of mail ons. Wij helpen u graag.