Nieuws

Uw pensioen is per 1 oktober 2022 met 2,57% omhoog gegaan

Deze verhoging is structureel voor alle pensioenen, dus voor iedereen die:

  • al pensioen van ons fonds ontvangt;
  • pensioen bij ons opbouwt De tussentijdse verhoging is voor iedereen die pensioen bij ons opbouwt in de middelloonregeling.  ;
  • in het verleden pensioen bij ons heeft opgebouwd en dat pensioen bij ons heeft laten staan.

 

Regels om te verhogen versoepeld

In het begin van dit jaar lieten wij u weten dat de regels voor pensioenfondsen over het verhogen van pensioen mogelijk zouden worden aangepast. Dit is inmiddels gebeurd. Deze aanpassing heeft te maken met het nieuwe pensioenstelsel. Pensioenfondsen mogen nu bij een beleidsdekkingsgraad vanaf 105% (in plaats vanaf 110%) de pensioenen verhogen.

Ons fonds staat er goed voor

Door de aanpassing van deze regels en omdat op dit moment de financiële situatie van het fonds voldoende is om te mogen verhogen, kan het bestuur van uw pensioenfonds uw pensioen eenmalig tussentijds verhogen. Zoals aangegeven doen we dit voor iedereen bij ons fonds.

Het liefst hadden wij uw pensioen ook de afgelopen jaren verhoogd om tegemoet te komen in de prijsstijging. Helaas was dit niet mogelijk door de financiële positie van ons fonds en de regelgeving. Wij zijn dan ook verheugd dat de verhoging nu wel kan omdat de financiële positie goed is én de regelgeving is versoepeld.

Deze tussentijdse verhoging wijkt af van ons beleid

In het toeslagbeleid van ons fonds staat omschreven wanneer we de pensioenen verhogen of verlagen. Het besluit over deze extra verhoging wijkt af van ons toeslagbeleid.

Of we de pensioenen per 1 januari 2023 weer kunnen verhogen is nu nog niet bekend. Dit is natuurlijk afhankelijk van de financiële positie van ons fonds. Tevens is het afhankelijk van de dan geldende regels om te mogen verhogen. We weten nu nog niet of de overheid de huidige soepelere regels verlengt. Zodra we hier meer over weten, informeren we u.

Belangrijk om te weten

  • Lees ook de informatie op de pagina over deze tussentijdse verhoging.
  • Voor gepensioneerden betalen we de verhoging (inclusief de verhoging over oktober) uit in november 2022.
  • De verhoging is eind 2022 voor (oud-)deelnemers zichtbaar in Mijn Pensioencijfers 

Hebt u vragen?

We begrijpen het als u hierover vragen hebt. Neem dan contact met ons op. Wij helpen uw graag.