Nieuws

Financiële positie iets verder verbeterd

Onze financiële positie is in juni opnieuw iets verbeterd. Dat is te zien aan onze actuele dekkingsgraad.

Dit waren onze dekkingsgraden op 30 juni 2020: 

  • De actuele dekkingsgraad steeg van 97,8% naar 98,7%.
  • De gemiddelde dekkingsgraad over de afgelopen 12 maanden, de beleidsdekkingsgraad, daalde van 101,3% naar 100,8%.

Wat speelde er in juni?

De financiële markten zijn nog steeds erg onrustig. Dat komt onder andere door de coronacrisis. Hierdoor is niet te zeggen hoe de financiële situatie zich nu verder ontwikkelt. Onze beleggingen werden meer waard. Daardoor is onze actuele dekkingsgraad gestegen.
Het bestuur volgt de ontwikkelingen op de voet en benadrukt dat ons fonds belegt voor de lange termijn en zorgvuldig beslissingen neemt.

Wat betekent dit voor uw pensioen?

Op dit moment verandert er niets aan uw pensioen. Gepensioneerden krijgen hun pensioen gewoon uitgekeerd. Aan de opgebouwde pensioenen verandert er nu ook niets.
Aan het einde van het jaar maken we de balans op. Het is nu niet te zeggen hoe we er dan financieel voor staan. Bij de onderhandelingen over het Pensioenakkoord heeft minister Koolmees gezegd dat fondsen hun pensioenen niet hoeven te verlagen als de actuele dekkingsgraad eind 2020 boven de 90% ligt. Dat is nu bij ons het geval (98,7%).

Meer informatie

Bekijk de ontwikkelingen van onze financiële situatie in deze grafiek. Hier leest u ook meer achtergrondinformatie en uitleg over onze financiële positie en onze dekkingsgraden.

Bron: Bestuur