Nieuws

Aanvullende informatie wijziging verplichtstelling Bpf GIL

In het vakblad PensioenPro is op 19 januari 2017 een artikel verschenen over de wijziging van de verplichtstelling van ons fonds. Wij kunnen ons voorstellen dat dit bericht leidt tot vragen. Graag geven wij u aanvullende informatie.

Bpf GIL heeft een verzoek ingediend om de verplichtstelling van het fonds te wijzigen. In een verplichtstelling staat omschreven welke bedrijven hun pensioenregeling moeten onderbrengen bij een bedrijfstakpensioenfonds.

Doel wijziging verplichtstelling

Doel van de wijziging is meer duidelijkheid over welke bedrijven nu precies verplicht aangesloten moeten zijn bij Bpf GIL. Het betreft groothandels voor de foodservice én groothandels in de levensmiddelen. De grootste verandering is de omschrijving van diversiteit aan producten. Groothandels met een beperkt assortiment aan levensmiddelen (behalve de expliciet in de verplichtstelling opgenomen specialistische groothandels) vallen er niet meer onder.

Met de wijziging van de verplichtstelling wil ons fonds verder een einde maken aan een langdurige juridische strijd. In overleg met de sociale partners is de omschrijving van de verplichtstelling aangepast. Daarmee is dus duidelijker welke bedrijven er onder vallen.

Vrijwillig aangesloten

De groep werkgevers die niet meer onder de verplichtstelling valt, vertegenwoordigt 4,6 % van het totale aantal deelnemers. Bpf GIL hoopt dat deze werkgevers toch vrijwillig bij het fonds aangesloten blijven. Vanuit het fonds is het absoluut niet de bedoeling om afscheid van ze te nemen. Zij passen nog altijd goed binnen het profiel van het fonds. Als een onderneming echter anders beslist, dan kan dat natuurlijk. Dan verleent Bpf GIL zijn medewerking om dat goed af te handelen.

De gewijzigde verplichtstelling gaat overigens pas in zodra de minister deze bekrachtigd en gepubliceerd heeft.

Nieuwe naam

In lijn met de mantel cao voor de Foodservice en Groothandel in Levensmiddelen en de gewijzigde verplichtstelling, wijzigt ook de naam van ons pensioenfonds. Bpf GIL heet per 1 februari 2017 voortaan Bedrijfstakpensioenfonds Foodservice & Groothandel in Levensmiddelen (Bpf Foodservice).

Bron: bestuur