Nieuws

Waarom verschilt de pensioenleeftijd van ons fonds en de AOW?

AOW is een basispensioen van de overheid. Dat krijgt iedereen die in Nederland woont of werkt. Met pensioen van ons fonds vult u dat aan. Pensioen van ons fonds wordt daarom ook wel ‘aanvullend pensioen’ genoemd. Vroeger kreeg iedereen AOW én aanvullend pensioen vanaf z’n 65ste. Dat was duidelijk. Nu is de pensioendatum een puzzel geworden.

AOW-leeftijd stijgt
Het moment waarop u voor het eerst AOW ontvangt, is gekoppeld aan uw geboortedatum. De AOW-leeftijd stijgt in stappen naar 67 jaar en drie maanden in 2022. Hij stijgt daarna nog verder als we met zijn allen langer blijven leven.

Pensioenrichtleeftijd onze regeling stijgt mee
Pensioen dat u opbouwt bij ons fonds staat los van het AOW-pensioen dat u van de overheid ontvangt. Bij ons fonds bouwt u pensioen op via uw werkgever. Pensioenfondsen kiezen zelf of zij de pensioenrichtleeftijd mee laten stijgen met de AOW-leeftijd. Ze houden daarbij onder andere rekening met de aangepaste belastingregels.
Sociale partners van ons fonds hebben gekozen om de pensioenrichtleeftijd van ons fonds te verhogen naar 68 jaar. U kunt binnen de regels van pensioenreglement zelf bepalen op welke leeftijd u met pensioen wilt gaan. Dat kan eerder dan 68 jaar zijn, bijvoorbeeld op uw AOW-leeftijd.

Meer informatie
Op deze website vindt u informatie over uw pensioen bij ons fonds. De informatie is verdeeld in delen voor werknemers, oud-werknemers die hun pensioen bij ons fonds hebben laten staan en gepensioneerden.
Wilt u meer weten over de AOW? Daar leest u alles over op de website van de Sociale Verzekeringsbank, www.svb.nl.