Verandert uw situatie?

Werkloos

Als u werkloos wordt, heeft dat altijd gevolgen voor uw pensioen. U bouwt geen pensioen meer op.

Het pensioen dat u hebt opgebouwd, blijft voor u staan. Overlijdt u? Dan kan uw partner recht hebben op partnerpensioen. Uw kinderen hebben in elk geval tot hun 18e recht op wezenpensioen.

Elk jaar is er voor u een Uniform Pensioenoverzicht (UPO) beschikbaar in Mijn Pensioencijfers. In dit persoonlijke pensioenoverzicht leest u hoeveel pensioen u en uw eventuele nabestaanden van ons te goed hebben.

Wat kunt u doen?

Als u uit dienst gaat, ontvangt u van ons een informatieset. Hierin zit onder meer een overzicht van het pensioen dat u hebt opgebouwd bij ons. Meer informatie vindt u op deze website in het deel voor oud-werknemers.

Als u een nieuwe baan vindt, gaat u waarschijnlijk ook weer pensioen opbouwen. U kunt uw pensioen meenemen naar uw nieuwe pensioenfonds of –verzekeraar.

U kunt ook bij ons pensioen blijven opbouwen. Dit heet vrijwillig voortgezet pensioen. Dat kan onder bepaalde voorwaarden voor maximaal 3 jaar*. U blijft dan pensioen opbouwen in uw huidige pensioenregeling, maar u betaalt de totale pensioenpremie. Dus het deel van de werknemer en het deel van de werkgever. De premie kunt u aftrekken van de belasting.

* In enkele gevallen is het mogelijk om langer dan 3 jaar de pensioenopbouw voort te zetten. Wilt u daarover meer weten? Neem dan contact met ons op.